Wednesday, 19 August 2009

ADIK ,....BELAJAR APA HARI INI

Pembelajaran bertema adalah antara pakej pendidikan yang dilaksanakan di Tadika Elitsuria.
Di sinilah ' Ria dan Kreatif ' dalam pembelajaran direalisasikan. Anak-anak dapat menyatukan pengetahuan dan pengalaman dengan benda-benda maujud.

' Adik... belajar apa hari ini?'...

Subjek : Dunia Kita ( Our World )

Hari ini adik-adik belajar tentang hidupan laut. Ikan adalah hidupan yang Allah hidupkan dalam laut. Ikan tak lemas walaupun dalam air yang banyak. Alah sediakan sistem pernafasan yang canggih untuk ikan hidup dalam air. Ikan ada insang. Allah.., Al Kholiq , adik-adik. Ya...Allah Maha Mencipta. Tiada siapa yang boleh mencipta seperti Allah mencipta.

Subjek : Group Time

Wow ! Adik pancing ikan ! Pancing dan sebut nama ikan. Cuba pancing lagi. Siapa dapat pancing ikan paling banyak? Ha...adik-adik dah pun tahu nama-nama ikan. Allah jadikan pelbagai jenis ikan. Adik suka makan ikan apa? Ikan kembung , ikan tongkol .......Apa nama ikan yang telan Nabi Allah Yunus ? Ya...Ikan Nun...


Subjek : Arts & Crafts

Eh ! Eh ! Adik buat apa Tu? Ooo....adik buat model sotong ye? Sotong korita ! He he....sotong korita pun hidupan laut juga tapi sotong korita adik-adik tak macam sotong korita ciptaan Allah kan....Sotong korita adik-adik tak boleh bernafas. Nanti balik rumah boleh ajar kakak , abang buat sotong korita. Mama dan baba pun boleh buat sama.

Sekian dulu cerita hidupan laut. Jumpa lagi......

No comments:

Post a Comment